Мобилен или стене климатик да изберем

eclima.bg

Може ли мобилен климатик да замести стенен

 

Едно от условията за комфорт в дома, без значение дали е къща или апартамент, е това да има начин за отопление и изстудяване на помещенията. В случай, че вашето жилище е с по-големи размери, и че сте избрали да се топлите с климатик, пред вас има два варианта – всяка стая да има климатик или да изберете мобилен климатик – ето малко повече по темата.

 

Какво представляват различните мобилни климатици

 

Истината зад климатиците, е че те вече не са това, което бяха в началото. Преди човек го беше страх да си пусне климатика спокойно, понеже беше убеден, че това ще му струва скъпо в края на месеца, но модерните климатици вече опровергават този страх.

 

В случая става дума за новите стенни климатици с инверторна технология, и мобилните климатици, които също са сравнително нов подход в тази сфера.

 

Реално има няколко вида мобилни климатици и те се базират на размера и на това, дали имат нужда от вентилационна тръба през прозорец или могат без. Особено голямо значение има това за жилищата с малко пространство, тъй като размерите на уреда могат да бъдат значителни и да заемат доста от така или иначе ограниченото място.

 

Друг важен въпрос е този за шума и това дали ще е пречка за живущите. Мобилните климатици се водят едни от най-шумните климатици и това се дължи на факта, че в себе си съдържат всички компоненти, които са иначе разпределени между външно и вътрешно тяло.

 

За сметка на шума, климатика е доста способен при изстудяване и затопляне на малки помещения и дори през лятото може да се ползва някъде навън, без особено много да се притеснявате за прекомерна консумация на ток.

 

Превъзхождат ли с нещо климатиците за стена

 

Това, което един стандартен климатик за стена предоставя и прави по-добре от мобилните, е че реално не заема толкова пространство и дори може да бъде значително по-ефикасен. Липсата на шума на компресора, това, че не трябва да се притеснявате за дупка в прозореца или дали правилно се отдухва климатика също е голям плюс.

 

Мобилни климатици с инверторни компресори все още няма, но за сметка на това има инверторни климатици за стена, та дори има и хиперинверторни, които са върха на сладоледа откъм ефикасност и енергоспестовност.

 

Къде в интернет да намерите такъв продукт

 

Едно най-добрите места, на които можете да намерите всякакви климатици, включително мобилни климатици, е на Eclima.bg. Те са основен доставчик на първокачествени климатици с иновативни технологии и начини на отопление – идеална алтернатива на другите, по-неефикасни методи за отопление на дома.





{START_COUNTER}